Home » WTA » Mertens na uitputtingsslag voorbij Zvonareva in Linz

Mertens na uitputtingsslag voorbij Zvonareva in Linz

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA-21) staat in de kwartfinales op het WTA-toernooi van Linz, maar dat kostte wel bloed, zweed en tranen. Tegen de Russische Vera Zvonareva (WTA-173) had onze landgenote 2 uur en 34 minuten nodig. De partij eindigde pas ver na middernacht.

Zvonareva, die in Linz een wildcard kreeg, haalde in 2010 nog de finale op Wimbledon en de US Open en was een tijdlang nummer 2 ter wereld. De Russin stopte in 2016 met tennissen, maar keerde toch op haar stappen terug. Grote resultaten kon ze sindsdien niet meer neerzetten, maar gevaarlijk blijft de veterane wel.

Dat mocht ook Elise Mertens ondervinden. De Belgische had een taaie kluif aan de Russin. De rally’s waren lang, de games felbevochten. Uiteindelijk trok Mertens na 2 uur en 34 minuten aan het langste eind met 6-4, 5-7 en 6-2. In de kwartfinales treft de Limburgse opnieuw een Russin, Veronika Kudermetova (WTA-46). Het wordt de derde ontmoeting tussen beide speelsters, Mertens won de vorige twee.

“Ik heb overuren geklopt, maar ik hou van tennissen”, liet Mertens achteraf weten “Ik had een moeilijke wedstrijd verwacht. Zvonareva is een ervaren speelster en ze verdedigt heel erg goed.”

Late night match 🔥 Into the quarters 🤗💥 WTA LINZ

Geplaatst door Elise Mertens op Donderdag 12 november 2020

Gunter Van Stappen

Gunter Van Stappen

MEER NIEUWS

David Goffin - © Tani

Goffin redt het niet in Montreal

David Goffin (ATP-61) heeft geen succes geboekt met zijn wildcard op het ATP-toernooi van Montreal (Canada, ATP 1 000). Hij verloor zijn eerste wedstrijd in twee sets.

LEES MEER