Home » Nieuws » Mertens na verlies tegen Azarenka: “Ik speelde geen slechte wedstrijd, zij gewoon een hele goede”

Mertens na verlies tegen Azarenka: “Ik speelde geen slechte wedstrijd, zij gewoon een hele goede”

Mertens na verlies tegen Azarenka: “Ik speelde geen slechte wedstrijd, zij gewoon een hele goede”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-18) kreeg woensdagnacht serieus op haar donder van Victoria Azarenka (WTA-27) in de kwartfinale van de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam). “Ze had alles onder controle”, analyseerde de Belgische na afloop.

“Azarenka speelde heel solide. Ik probeerde agressief te zijn, maar ze had alles onder controle”, aldus Mertens op haar persconferentie na afloop van de wedstrijd.

“Wat ik had moeten doen? Ik heb naar oplossingen gezocht, maar ze was gewoon te goed vandaag. Ik ben naar het net gekomen, heb haar tweede opslag proberen aan te vallen… Niets werkte, ze stond vol vertrouwen te spelen en ik kon het haar niet moeilijk maken.”

Vrij close

“Ik vind de score wat zwaar, de games waren vrij close. Ik speelde ook echt geen slechte wedstrijd, zij speelde vooral geweldig. Ik deed niet echt iets verkeerd, zij deed gewoon alles juist. Ik denk dat de speelsters die nog tegen haar moeten het heel moeilijk gaan krijgen.”

Op naar Europa

Ik probeer uiteraard vooral het goede te onthouden van dit toernooi, het feit dat ik veel wedstrijden heb gewonnen. Ik ga deze wedstrijd zeker nog herbekijken, ik kan hier uit leren.”

“Het zal niet makkelijk zijn om nu de knop om te draaien voor de graveltoernooien in Europa, maar ik heb eerder al Palermo (Italië, International) en Praag (Tsjechië, International) gespeeld, dus ik ben al een beetje voorbereid. Fysiek moet ik er staan, maar zaken als de jetlag zullen ook een rol spelen.”

Mertens neemt volgende week deel aan het Premier-toernooi van Rome in Italië.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws