Home » Grand Slam » Australian Open » Mertens naar derde ronde Australian Open: “Niet met het spel dat ik wil spelen, maar toch blij”

Mertens naar derde ronde Australian Open: “Niet met het spel dat ik wil spelen, maar toch blij”

Mertens naar derde ronde Australian Open: “Niet met het spel dat ik wil spelen, maar toch blij”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-16) heeft zich geplaatst voor de derde ronde van de Australian Open. De Chinese Lin Zhu (WTA-94) maakte het haar in de eerste set wel niet makkelijk.

Mertens was duidelijk zoekende in set één. De Belgische leverde drie keer haar opslag in, maar wist zelf ook drie keer te breken. Een razend spannende tiebreak was het resultaat. Daarin versierde Zhu twee setpunten, maar het was Mertens die uiteindelijk opgelucht kon ademhalen: 10-8.

Beterschap in tweede set

In de tweede set vond Mertens haar draai meer. De Chinese sputterde nog wel tegen, maar kon niet verhinderen dat de Belgische uitliep tot 5-0. Ze won nog één laatste opslagspel en moest zich dan definitief gewonnen geven: 6-1.

(lees verder onder de video)

Minder niveau

“Ik vond dat ik vandaag een iets minder niveau haalde, vooral in de eerste set”, gaf Mertens na afloop eerlijk toe. “Mijn eerste opslag draaide niet goed en mijn voetenwerk was ook niet geweldig. Daarom ben ik blij dat ik die set alsnog heb kunnen winnen, zo kon ik meer pushen voor de tweede. Ik had wel het gevoel dat ik daarin beter heb gespeeld.”

“Ik wou winnen in twee sets en ben blij met de mentaliteit die ik heb getoond. Ik sta nu in de derde ronde. Niet meteen met het spel dat ik wil spelen, maar ik ben wel gelukkig natuurlijk.”

Op naar ronde drie

In die derde ronde wacht Belinda Bencic (WTA-12) die het in haar tweede ronde niet onder de markt had met veterane Svetlana Kuznetsova (WTA-37). Ze had drie sets nodig om de Russische opzij te zetten: 7-5, 2-6 en 6-4.

Voor beide dames wordt het hun eerste confrontatie sinds 2012 toen ze op het juniorencircuit tegen elkaar speelden. “Dt is al heel lang geleden”, lacht Mertens. “Wat ik van haar weet, is dat zij de bal heel snel neemt en goed van hoeken wisselt. Zij heeft een bijzondere slag. Als voorbereiding ga ik haar wedstrijd tegen Kuznetsova bekijken en analyseren.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws