Home » WTA » Mertens naar derde ronde in Montreal, Van Uytvanck out

Mertens naar derde ronde in Montreal, Van Uytvanck out

Mertens naar derde ronde in Montreal, Van Uytvanck out

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-15) heeft zich kunnen plaatsen voor de derde ronde van de Coupe Rogers in Montreal (Canada, $ 2 820 000). Ze kon zich uiteindelijk vlot plaatsen na winst tegen een Chinese. 

De Belgische nam het voor het eerst in haar carrière op tegen Shuai Zhang (WTA-32). Beide speelsters wisselden een break uit in de openingsset maar daarna ging Mertens er als een trein vandoor. Ze schreef de eerste manche relatief eenvoudig op haar naam.

In de tweede manche kwam de Limburgse al gauw op een 0-3 achterstand te staan. Ze knokte zich echter terug in die tweede set en dwong een tiebreak af. Hierin was de Chinese duidelijk de sterkste. Mertens bleef niet bij de pakken zitten en won autoritair de derde en beslissende set. Het werd 6-2, 6-7 (2) en 6-0 na 1 uur en 55 minuten.

In de derde ronde wacht ze op de winnares van het duel tussen Caroline Wozniacki (WTA-2) en Aryna Sabalenka (WTA-39).

Van Uytvanck nam het in de tweede ronde op tegen de Australische Ashleigh Barty (WTA-16), het vijftiende reekshoofd. De Grimbergse kon als eerste een tik uitdelen door in het derde spelletje de opslag af te snoepen van Barty. Even later moest ze die voorsprong weer uit handen geven en de speelsters stevenden af op een tiebreak. Hierin kon Van Uytvanck een setpunt niet benutten en moest nipt de duimen leggen.

Al in het eerste spelletje van de tweede manche leverde de Belgische haar opslag in. Ze trok de stand weer gelijk naar 2-2 maar daarna moest ze Barty laten gaan. Ze verloor vier spelletjes op rij en moest inpakken na 1 uur en 25 minuten met 6-7 (7) en 2-6.

koen

koen

Meer nieuws