Home » Geen categorie » Mertens naar halve finale dubbel in Tokio

Mertens naar halve finale dubbel in Tokio

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA D-51) heeft zich kunnen plaatsen voor de halve finale van het dubbeltoernooi in Tokio (Japan, $ 250 000). Samen met Ipek Soylu (WTA D-76) won ze een spannende partij. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Mertens en Soylu moesten het in de kwartfinale opnemen tegen Kateryna Bondarenko (WTA D-86) en Aleksandra Krunic (WTA D-63). Het Belgisch-Turkse duo ging met de openingsset lopen met 6-4 waarop de tegenstrevers de bordjes gelijk zette door de tweede set te winnen in de tiebreak.

Geen beslissende derde set in het dubbelspel. Een super tiebreak moest uitsluitsel brengen. Hierin konden Mertens en Soylu het verschil maken. Na één uur en 43 minuten stond de 6-4, 6-7 (3) en 10-5 overwinning vast. In de halve finale komen ze nu uit tegen een Australisch duo: Monique Adamczak (WTA D-77) en Storm Sanders (WTA D-88) die de tweede reeskhoofden uit het toernooi kegelden.

koen

koen

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER