Home » Geen categorie » Mertens naar halve finale New Haven, Flipkens uitgeschakeld

Mertens naar halve finale New Haven, Flipkens uitgeschakeld

Mertens naar halve finale New Haven, Flipkens uitgeschakeld

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-46) heeft haar plaats in de halve op het WTA-toernooi van New Haven (Verenigde Staten, $ 710 900) cadeau gekregen. Kirsten Flipkens (WTA-72) verloor haar kwartfinale in twee sets. 

Mertens moest in haar kwartfinale niet in actie komen tegen Shuai Zhang (WTA-29). De Chinese gaf verstek voor de partij wegens een rechter armblessure. De Belgische moet het nu opnemen tegen het tweede reekshoofd Dominika Cibulkova (WTA-11). Dit wordt de eerste keer dat beide dames het tegen elkaar moeten opnemen.

Voor Flipkens was de kwartfinale het eindstation. Zij verloor na ruim één uur en drie kwartier tennis van de Australische Daria Gavrilova (WTA-26). De setstanden waren 2-6 en 4-6. Ook in het dubbelspel ging Flipkens (WTA D-40) onderuit tegen Australië. Samen met Demi Schuurs (WTA D-51) was ze niet opgewassen tegen Ashleigh Barty (WTA D-15) en Casey Dellacqua (WTA D-14), de tweede reekshoofden. Ze verloren de kwartfinale met 3-6 en 3-6. Barty en Dellacqua worden de tegenstanders van Mertens (WTA D-59) en Krystina Pliskova (WTA D-91).

 

koen

koen

Meer nieuws