Home » Geen categorie » Mertens naar kwartfinale in Heraklion, Desein moet opgeven

Mertens naar kwartfinale in Heraklion, Desein moet opgeven

Op het Futurestoernooi van Heraklion (Griekenland, $ 10 000) heeft Yannick Mertens (ATP-229) zijn plaats geboekt in de kwartfinale. Niels Desein (ATP-357) moest echter opgeven in zijn wedstrijd.

Woensdag waren zowel Mertens als Desein succesvol in hun eerste ronde met voor beide een overwinning in twee sets. Topreekshoofd Mertens kwam vandaag in de tweede ronde in actie tegen de 21-jarige Griek Ioannis Stergiou (ATP-2189), die met een wildcard op de hoofdtabel was geraakt en in de eerste ronde zijn tegenstander in de loop van de eerste set zag opgeven. Onze landgenoot was in twee sets te sterk voor Stergiou en stuurde de Griek in iets meer dan een uur naar huis met 6-3 en 6-3. Tegenstander in de kwartfinale voor Mertens is de Fransman Alexandre Muller (ATP-605).

Ook derde reekshoofd Desein kwam de baan op voor zijn wedstrijd in de tweede ronde. Hij nam het op tegen de Franse qualifier Thomas Brechemier (ATP-1102). Na verlies van de eerste set met 6-2 wierp onze landgenoot in de tweede set bij een 3-0 achterstand echter de handdoek in de ring.

Door de opgave van Desein moesten onze landgenoten, die samen in het dubbelspel speelden, ook walkover geven voor hun wedstrijd in de tweede ronde van het dubbeltoernooi, nadat ze woensdag in hun eerste ronde het Amerikaanse duo Robert Galloway (ATP D-719) – Robbie Mudge (ATP D-757) hadden verslagen met 6-4 en 6-2.