Home » Geen categorie » Mertens naar tweede ronde ITF-Dubai

Mertens naar tweede ronde ITF-Dubai

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA-157) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het ITF-toernooi van Dubai (Verenigde Arabische Emiraten, $ 75 000). De Bulgaarse Isabella Shinikova (WTA-330) bood wel stevig weerwerk.

Mertens kreeg de klus pas geklaard in drie sets: 2-6, 6-3 en 6-3. “Ik moest er even inkomen. Bovendien was het al even geleden dat ik buiten getennist heb en dan nog in dergelijke hitte. Het is hier anders dan in België”, vertelde Mertens na afloop aan Tennisplaza België.

Ook in het dubbelspel was Mertens succesvol. Aan de zijde van de Turkse Ipek Soylu (WTA D-213) versloeg ze de Russisch/Indische tandem Angelina Gabueva (WTA D-264) en Ankita Raina (WTA D-317) met 6-4 en 6-3. Mertens en Soylu zijn eerste reekshoofd.

In haar tweede ronde neemt Mertens het woensdag op tegen Katerina Vankova (WTA-264) uit Tsjechië. De wedstrijd start om 11u in volle zon, maar daar wen je volgens Mertens aan. “Er is weinig tot niks van schaduw op het terrein wat wel vervelend is, maar na enkele dagen ben je dat gewoon.” In Dubai loopt het kwik momenteel op tot 35 graden.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

Elise Mertens - © Jimmie48 Tennis Photography

Mertens naar kwartfinale Rome

Elise Mertens (WTA-20) blijft sterk bezig op het WTA-toernooi van Rome (Italië, Premier). Ze plaatste zich voor de kwartfinale na een zege tegen Danka Kovinic (WTA-86).

LEES MEER