Home » WTA » Mertens neemt sterke start in Guadalajara

Mertens neemt sterke start in Guadalajara

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA-34) heeft haar start niet gemist op het WTA-toernooi van Guadalajara (Mexico, WTA 1 000). In het dubbelspel ging Kimberley Zimmermann (WTA D-47) een ronde verder.

Mertens moest in de eerste ronde aan de bak tegen de 31-jarige Asia Muhammad (WTA-185) uit de Verenigde Staten. Mertens speelde overtuigend en won de wedstrijd na 1 uur en 33 minuten met 6-3 en 6-3. Het was haar zesde overwinning op rij. In de tweede ronde volgt een duel met negende reekshoofd Barbora Krejcikova (WTA-17) of Anna Kalinskaya (WTA-73).

In het dubbelspel stond Zimmermann samen met Nadiia Kichenok (WTA D-80) tegenover Shelby Rogers (WTA D-131) en Sabrina Santamaria (WTA D-84). Het Belgisch-Oekraïnse duo was met 7-5 en 6-2 te sterk voor het Amerikaanse team. In de tweede ronde wacht een confrontatie met vierde reekshoofden Gabriela Dabrowski (WTA D-8) en Giuliana Olmos (WTA D-7).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Magali Kempen - © Leo Stolck

Kempen stunt tegen Van Uytvanck in Angers

Magali Kempen (WTA-224) heeft de tweede ronde bereikt op het WTA 125-toernooi van Angers ($ 115 000). In een Belgische wedstrijd ging ze verrassend voorbij derde reekshoofd Alison Van Uytvanck (WTA-55).

LEES MEER