Home » WTA » Mertens niet meer in actie tot Roland Garros: “Rust nodig”

Mertens niet meer in actie tot Roland Garros: “Rust nodig”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA-14) last na haar vroegtijdige uitschakeling op het WTA-toernooi in Rome (Italië, WTA 1000) een pauze in. “Mijn lichaam moet rusten”, klinkt het. Volgens experten eist de opvolging van wedstrijden, in combinatie met het dubbelspel, stilaan zijn tol.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Vorige week moest Mertens in Madrid nog geblesseerd opgeven in de kwartfinale. Deze week ging ze er tegen Veronika Kudermetova meteen uit, en ook in de eerste ronde van het dubbelspel sneuvelde onze landgenote.

“Ik zal geen toernooi meer spelen voor Roland Garros”, zei Mertens deze week. “Ik heb echt het gevoel dat mijn lichaam moet rusten. Ik heb dit jaar al een paar kleine blessures gehad en het belangrijkste is dat ik met veel energie in Parijs kan aankomen. Met de ervaring die ik heb opgedaan, weet ik nu waartoe ik in staat ben op gravel en wat ik kan of moet verbeteren. En dan leer je ook nog veel van een verlies.”

Experten stellen zich de vraag of Mertens, die dit jaar al meer dan 40 wedstrijden afwerkte, het dubbelspel niet moet laten vallen. Haar voormalige dubbelpartner Aryna Sabalenka deed dat al, maar Mertens is dat vooralsnog niet van plan. “Het lichaam van Elise Mertens is wat aan het opraken”, zegt Marc De Hous, ex-coach van Kim Clijsters, aan Sporza. “Ze staat fysiek niet meer zo fris, omdat ze enorm veel speelt. Als ze ooit in de top 10 wil raken in het enkelspel, zal ze toch het dubbelspel moeten laten vallen.”

Gunter Van Stappen

Gunter Van Stappen

MEER NIEUWS