Home » WTA » Mertens niet voorbij dubbelmaatje in tweede ronde in Dubai

Mertens niet voorbij dubbelmaatje in tweede ronde in Dubai

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Ook voor Elise Mertens (WTA-22) zit het WTA-toernooi van Dubai (Verenigde Arabische Emiraten, Premier) erop. Ze verloor in twee sets van haar dubbelpartner Aryna Sabalenka (WTA-13).

Mertens en Sabalenka grepen elkaar bij de start van de wedstrijd meteen bij de keel met agressief tennis, maar het was de Belgische die bij 1-1 een eerste break kon versieren. Bevestigen kon ze echter niet na een zwak game met o.a. twee dubbele fouten. Even later brak Sabalenka, na een spannend game, een tweede keer en kreeg ze de kans om bij 3-5 de eerste set uit te serveren. Mertens brak nog terug, maar de Wit-Russin deed daarop hetzelfde: 4-6.

Fris

Om fris aan de tweede set te kunnen beginnen, ging Mertens voor een plaspauze en maakte Sabalenka van de gelegenheid gebruik haar coach op de baan te roepen. Vooral dat laatste bleek succesvol. De Wit-Russin liep al snel 0-3 uit.

Mertens besloot de tactiek van haar opponente te kopiëren en riep op haar beurt de hulp van coach Robbe Ceyssens in. Dat bleek te helpen want de Belgische vond haar tweede adem en bracht de set terug on serve. Sabalenka kreeg plots alle hoeken van het veld te zien, maar werkte bij 2-3 toch knap twee gamepunten weg. Meer nog: ze versierde een nieuw breakpunt en kwam 2-4 voor toen Mertens de game besloot met een dubbele fout.

Toen Sabalenka even later mocht uitserveren, forceerde Mertens nog twee breakpunten, maar met o.a. twee aces besloot Sabalenka na exact anderhalf uur spelen alsnog de wedstrijd: 3-6.

Elise Mertens en Aryna Sabalenka - © Christophe Moons (Tennisplaza)
Elise Mertens en Aryna Sabalenka – © Christophe Moons (Tennisplaza)

Alles gegeven

“Ik heb alles gegeven en geprobeerd naar oplossingen te zoeken, maar Aryna maakte weinig fouten, ik wam moeilijk onder haar druk uit”, liet Mertens na afloop optekenen. “Het was zo’n wedstrijd waarin je moeilijk je ritme kan vinden. Haar opslag was redelijk sterk.”

“Dat zij en ik elkaar goed kennen, heeft geen invloed gehad op de partij. We hebben al veel wedstrijden gespeeld om dit professioneel te zien en van elkaar te kunnen scheiden.”

Donderdag reist Mertens verder naar Doha (Qatar, Premier) waar ze vorig jaar de titel pakte. “Ik ga nu enkele dagen trainen om me goed voor te bereiden”, besluit ze.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS