Home » WTA » Mertens nipt onderuit in duel der Lage Landen

Mertens nipt onderuit in duel der Lage Landen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Met Elise Mertens (WTA-12) tegen Kiki Bertens (WTA-9) stond er op de eerste dag van het nieuwe seizoen een ware België – Nederland op het programma op het WTA-toernooi van Brisbane (Australië, Premier).

Het was Bertens die Mertens meteen duidelijk maakte waarom ze top 10-speelster is: 6-2. Mertens was echter niet onder de indruk en dwong in de tweede set een tiebreak af. Nipt (8-6) haalde ze deze binnen en een derde set beloofde voor het nodige eindejaarsvuurwerk te zorgen.

Daarin gaven beide speelsters elkaar geen duimbreed toe tot Bertens bij 4-4 op love door de opslag van onze landgenote ging. Na 2 uur en 29 minuten gingen de armen bij de Nederlandse in de lucht: 6-4.

De volgende stop voor Mertens is Sydney (Australië, Premier). Daarna heeft ze een halve finales op de Australian Open te verdedigen.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden