Home » Grand Slam » Roland Garros » Mertens ondanks barre omstandigheden vlot naar tweede ronde in Parijs

Mertens ondanks barre omstandigheden vlot naar tweede ronde in Parijs

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA-20) staat in de tweede ronde op Roland Garros. Het zestiende reekshoofd had het in haar eerste ronde lastiger met de omstandigheden dan met haar Russische tegenstandster Margarita Gasperyan (WTA-122).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Amper 11 graden, een grijze lucht en af en toe een bui. De omstandigheden in Parijs waren allesbehalve aangenaam voor de spelers en speelsters in Parijs. Mertens en Gasparyan begonnen daarom ook stevig ingepakt aan de westrijd. De Russische brak meteen door de service van Mertens, maar toen gooiden de weergoden al roet in het eten.

Na een aantal korte onderbrekingen, omdat de gravelbaan er te glad bij lag, konden de speelsters dan toch goed en wel aan de wedstrijd beginnen. Gasparyan slaagde er in de eerste set geen enkele keer in haar opslaggame te winnen, Mertens won haar eigen service wel twee keer. Resultaat: een vlotte 6-2-setwinst.

In set twee kwam Gasparyan beter voor de dag. De Russische haalde soms stevig uit met haar eenhandige backhand en in het spel van Mertens slopen steeds meer fouten. Gasparyan kreeg kansen op een 4-2-voorsprong, maar toen vond Mertens het welletjes. Bij 5-3 kon Mertens de wedstrijd uitserveren, de Russische stribbelde nog even tegen, maar de tweede matchbal was de goeie. Na 1 uur en 43 minuten stonden de 6-2 6-3 op het scorebord.

In de tweede ronde wacht met Kaia Kanepi een lastige klant. De Estse is door blessureleed weggezakt naar de 106e plaats op de wereldranglijst, maar haalde in het verleden al zes keer de kwartfinale op een Grand Slam, waaronder twee keer op Roland Garros.

Gunter Van Stappen

Gunter Van Stappen

MEER NIEUWS