Home » Grand Slam » Roland Garros » Mertens onderuit in marathonmatch op Roland Garros

Mertens onderuit in marathonmatch op Roland Garros

Mertens onderuit in marathonmatch op Roland Garros

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De vierde ronde is het eindstation voor Elise Mertens (WTA-28) op Roland Garros (Grand Slam, Parijs). Onze landgenote had een mooie voorsprong maar haar opponente knokte zich terug naar de zege.

Na haar zege in de derde ronde tegen derde reekshoofd Jessica Pegula (WTA-3) stond Mertens in de vierde ronde tegenover Anastasia Pavlyuchenkova (WTA-333). Het werd hun derde duel. In onderlinge confrontaties stond het 1-1.

Mertens begon het sterkste aan de partij en greep de eerste set met 6-3. In de tweede set kwam de Limburgse op een 3-1-voorsprong. Mertens had maar liefst zeven breakpunten bij 3-1 maar kon ze niet benutten. Daarna keerde Pavlyuchenkova terug en in een tiebreak kwam ze langszij.

(lees verder onder de tweet)

In de derde set kwam Pavlyuchenkova meteen op een break voorsprong. De foutenlast van Mertens nam toe en onze landgenote kon geen vuist meer maken. Onze landgenote klampte nog aan maar Pavlyuchenkova maakte de partij met 6-3 af na een strijd van 3 uur en 9 minuten. Voor Pavlyuchenkova is het haar derde kwartfinale op Roland Garros. De ervaren speelster treft nu Karolina Muchova (WTA-43) of Elina Avanesyan (WTA-134).

Mertens (WTA D-6) is nog wel actief in het dubbeltoernooi. Daarin zal ze samen met Storm Hunter (WTA D-5) in de derde ronde spelen tegen haar voormalige dubbelpartner Veronika Kudermetova (WTA D-9) en Liudmila Samsonova (WTA D-54).

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws