Home » Nieuws » Mertens onderuit in thriller tegen Egyptische verrassing in Madrid

Mertens onderuit in thriller tegen Egyptische verrassing in Madrid

Mertens onderuit in thriller tegen Egyptische verrassing in Madrid

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-29) kon zich niet plaatsen voor de kwartfinale van de Mutua Madrid Open (Madrid, WTA 1000). In een spannende driesetter moest onze landgenote het onderspit delven tegen de Egyptische speelster in vorm Mayar Sherif (WTA-59).

Mertens moest in de achtste finale in Madrid aan de bak tegen de Egyptische Sherif. De 26-jarige Sherif die zelf verschillende jaren in Spanje trainde en woonde, is sterk op dreef in de Spaanse hoofdstad. Ze stuntte namelijk tegen vijfde reekshoofd Caroline Garcia (WTA-5) en dertigste reekshoofd Anhelina Kalinina (WTA-34).

Ook in haar partij tegen Mertens begon Sherif sterk. De Egyptische speelster greep de eerste set met 6-4.

(lees verder onder de tweet)

Onze landgenote gaf echter niet op en kwam met een knappe 6-0 langszij. In een spannende derde set haalde Sherif het echter met 6-4. Met de exit van Mertens blijven er nu geen Belgen meer over in het enkeltoernooi van Madrid.

(lees verder onder de tweets)

In dubbelspel ook alle Belgen uitgeschakeld

Ook in het dubbeltoernooi verloren alle Belgen. Kirsten Flipkens (WTA D-44) ging samen met de Poolse Alicja Rosolka (WTA D-41) in de eerste ronde onderuit. Kimberly Zimmermann (WTA D-37) moest samen met Nadiia Kichenok (WTA D-57) in de eerste ronde in drie sets het onderspit delven.

Kirsten Flipkens - © Tani
Kirsten Flipkens – © Tani
Kimberley Zimmermann - © Tennis Club Caserta
Kimberley Zimmermann – © Tennis Club Caserta

Mertens (WTA D-17) kon zich samen met Storm Hunter (WTA D-11) plaatsen voor de tweede ronde. Vervolgens verloren Mertens en Hunter in de tweede ronde met 6-4, 2-6 en 10-8 van Monica Niculescu (WTA D-42) en Makoto Ninomiya (WTA D-47).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws