Home » Geen categorie » Mertens onderuit na slijtageslag in Boekarest

Mertens onderuit na slijtageslag in Boekarest

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA-55) moet het WTA-toernooi van Boekarest (Roemenië, $ 226 750) vroegtijdig verlaten. Ze liet zich verrassen door de Française Pauline Parmentier (WTA-107). 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Mertens, het vijfde reekshoofd, moest het donderdag in de eerste wedstrijd opnemen tegen Parmentier. In de twee vorige ontmoetingen kon de Belgische telkens winnen. Ook vandaag ging ze het beste van start en haalde de openingsset binnen met 6-3.

In de tweede manche kwam Mertens op een 2-5 achterstand, maar maakte dat bijna goed. Bij een 4-5 stand in het voordeel van Parmentier, moest Mertens dan toch de set prijsgeven. In de beslissende set hielden beide speelsters elkaar goed in evenwicht. In de eindfase wist de Française echter de beslissende break te scoren. Na een slijtageslag van 2u22 moest Mertens het hoofd buigen met 6-3, 4-6 en 4-6.

Ze kan zich vandaag nog herpakken in het dubbelspel. Samen met Demi Schuurs (WTA D-50) speelt Mertens (WTA D-68) de kwartfinale tegen Alexandra Candatu (WTA D-139) en Danka Kovinic (WTA D-107).

 

koen

koen

MEER NIEUWS