Op het WTA-toernooi van Madrid (Premier, Mandatory, Spanje) werd de eerste ronde meteen het eindstation voor Elise Mertens (WTA-18).

Het lijkt de verkeerde kant uit te gaan met onze landgenote. Na haar verrassende uitschakeling op het toernooi van Rabat, waar ze titelverdedigster was, is haar optreden op het Spaanse gravel ook geen lang leven beschoren. Haar tegenstandster, Anna-Karolína Schmiedlová (WTA-103) bleek net een maatje te sterk.

De Slowaakse ging al in het tweede game door de opslag van Mertens en liep zo 3-0 uit. De Limburgse verzilverde op haar beurt een breakpunt maar keek al snel tegen ene 2-5 achterstand aan. Mertens bleef vechten en kwam weer op gelijke hoogte. Bij 5-6 liep het op eigen opslag echter mis. De eerste breakbal was meteen de goeie voor Schmiedlová, 7-5.

De tweede set begon veelbelovend, Mertens brak meteen door de opslag van de Slowaakse. Schmiedlová pakte de break echter onmiddellijk terug maar Mertens volgde haar voorbeeld nog tweemaal en kwam 4-2 voor. Goede punten en fouten wisselden elkaar af. Een tiebreak moest uiteindelijk de beslissing over de eerste set brengen. Mertens won de eerste vier punten, maar zakte nadien weg en zag Schmiedlová alsnog met 7-6(5) set- en matchwinst aan de haal gaan.

In de tweede ronde neemt Schmiedlová het op tegen Aliaksandra Sasnovich (WTA-34). De Wit-Russische versloeg verrassend de Estse Anett Kontaveit (WTA-15) in drie sets, 0-6 6-2 6-2.

 

Deel:

Over de redacteur

Eindredacteur

Stuur Chloë een mail via Chloe.Lyssens.Danneboom@tennisplaza.be.