Home » Xtra » Mertens ontmoet Hingis en Jankovic op toernooi in Indië

Mertens ontmoet Hingis en Jankovic op toernooi in Indië

Mertens ontmoet Hingis en Jankovic op toernooi in Indië

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-265) bereidt zich dit weekend in New Delhi voor op het laatste toernooi van haar Indische tournee. Na volgende week zet ze een punt achter haar seizoen. “Ik ga nog één keer alles geven”, vertelt ze aan Tennisplaza België. Motiverende factoren genoeg in de Indische hoofdstad, want de Belgische youngster ontmoette er zaterdag twee van haar grote voorbeelden: Martina Hingis en Jelena Jankovic (WTA-15).

Maandag gaat in Indië het ITF-toernooi van New Delhi ($ 50 000) van start. De achttienjarige Mertens wil op het einde van haar succesvolle seizoen nog één keer schitteren. “Ik hoop mooi te kunnen afsluiten en ga nog één keer alles geven”, klinkt het. Afgelopen week sneuvelde Mertens in de tweede ronde van het toernooi van Mumbai (Indië, $ 25 000), maar toch vindt de Belgische haar Indische trip nu al geslaagd. “Het is hier uiteraard anders dan in Europa, maar Indiërs zijn heel vriendelijk. In Mumbai was het afgelopen week wel erg warm, meer dan 33 graden! Waar ik nu zit is het gelukkig wat frisser. Twintig graden is draaglijker om in te tennissen.”

Hingis op de club

Zaterdag beleefde Mertens al meteen hét moment van haar tournee. “Na een training in de tennisclub waar het toernooi van New Delhi plaatsvindt, botste ik op Martina Hingis en Jelena Jankovic”, vertelt ze opgewekt. “Blijkbaar zijn zij hier voor een soort van interclub. Ik heb hen om een foto gevraagd, want naar zulke topspeelsters kijk ik echt wel op. Eigenlijk zijn de meeste toppers voorbeelden voor mij omdat ik weet dat zij hard voor hun carrière hebben gewerkt.”

De foto met Hingis deelde Mertens eerder al via Twitter. Hieronder vindt u exclusief haar foto met Jankovic.

Elise Mertens en Jelena Jankovic - © Elise Mertens
Elise Mertens en Jelena Jankovic – © Elise Mertens

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws