Home » Grand Slam » Australian Open » Mertens op een drafje naar achtste finale Australian Open

Mertens op een drafje naar achtste finale Australian Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA-26) blijft sterk op dreef op de Australian Open. Ze ging vlot voorbij Shuai Zhang (WTA-74) en bereikt hierdoor de achtste finale in Melbourne.

Mertens verloor geen enkele set in de eerste twee rondes op de Australian Open en startte tegen Zhang in de derde ronde ook als favoriete. De Chinese speelster profiteerde van een opgave van twaalfde reekshoofd Elena Rybakina (WTA-1).

Onze landgenote begon de partij meteen met een break. Bij 2-0 ging zelfs Mertens een tweede keer door Zhangs opslag. Zhang kon terug breaken maar met een derde break snelde Mertens naar 6-2 in de eerste set.

In de tweede set domineerde de Belgische nummer één opnieuw de partij. Met twee breaks en een sterke opslag ging ze opnieuw naar 6-2. Na 1 uur en 10 minuten was Mertens al zeker van de zege.

(lees verder onder de tweets)

Met de vierde ronde in Melbourne evenaart Mertens al haar prestatie van vorig jaar op de Australian Open. Haar volgende tegenstander is het Amerikaanse 27e reekshoofd Danielle Collins (WTA-30). Zij klopte de 19-jarige Clara Tauson (WTA-39) die eerder al zesde reekshoofd Anett Kontaveit (WTA-7) opzijzette. In onderlinge duels staat het 1-1 tussen Mertens en Collins.

Als Mertens Collins kan kloppen, dan wacht in de kwartfinale een duel met het Roemeense veertiende reekshoofd Simona Halep (WTA-15).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS