Home » Grand Slam » Wimbledon » Mertens op een drafje naar derde ronde op Wimbledon

Email

Elise Mertens (WTA-15) heeft zich makkelijk geplaatst voor de derde ronde van Wimbledon. Ze klopte de Amerikaanse Sachia Vickery (WTA-83) in twee sets.

Mertens begon goed aan haar vierde duel tegen Vickery, ze serveerde sterk en won de eerste set met 6-1. In de tweede set won Vickery twee spelletjes op rij, maar Mertens buigde de 0-2 achterstand al snel om in een voorsprong. Onze landgenote haalde de set met 6-3 binnen. De partij duurde amper 54 minuten.

Het is de eerste keer dat Mertens de derde ronde bereikt op Wimbledon. In haar volgende wedstrijd volgt een duel met Johanna Konta (WTA-24) of Dominika Cibulkova (WTA-33).