Elise Mertens (WTA-124) heeft zich geplaatst voor de hoofdtabel van het WTA-toernooi in Hobart (Australië). Ze versloeg haar leeftijdsgenoot Sachia Vickery (WTA-136) in twee sets. 

In een match waar maar liefst elf keer een break viel, trok de jonge Belgische aan het langste eind. Na anderhalf uur spelen stond de 6-4, 6-2 eindscore vast in de Tasmaanse hoofdstad. Mertens was hoe dan ook al zeker van een plaats op de hoofdtabel. In de eerste ronde neemt de Belgische het op tegen het zevende reekshoofd Kristina Mladenovic (WTA-42). Op het Nederlandse gras van ’s Hertogenbosch won Mladenovic vorig jaar hun enige eerdere ontmoeting in twee sets.

Samen met Flipkens down under

Mertens vervoegt Kirsten Flipkens (WTA-64) op de hoofdtabel die in de eerste ronde uitkomt tegen wild card Jaimee Fourlis (WTA-423). Later deze ochtend nam Flipkens (WTA D-87) het samen met voormalig nummer één in het dubbel Sara Errani (WTA D-44) op tegen het Britse duo Jocelyn Rae (WTA D-82) en Anna Smith (WTA D-73). Het Belgisch-Italiaans paar won hun wedstrijd eenvoudig met 6-2 en 6-0.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Stuur Kristof een mail via Kristof.Rubens@tennisplaza.be.