Home » WTA » Mertens op kruissnelheid naar tweede ronde in Dubai

Mertens op kruissnelheid naar tweede ronde in Dubai

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA-22) heeft zich vlot geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi van Dubai (Verenigde Arabische Emiraten, Premier).

Veel woorden maakte de Belgische niet vuil aan haar tegenstandster, de Chinese Qiang Wang. Het nummer 28 van de wereld mocht in de eerste set nog wel meespelen, maar moest na amper 1 uur en 2 minuten spelen toch haar meerdere erkennen in Mertens: 6-3 en 6-0.

Een opvallend vlotte overwinning voor onze landgenote, die eerder in haar carrière al drie keer verloor van Wang. Ondanks het binnenhalen van één break, moest de Chinese vandaag echter de wet van de sterkste ondergaan.

Qiang Wang en Elise Mertens - © Christophe Moons (Tennisplaza)
Qiang Wang en Elise Mertens – © Christophe Moons (Tennisplaza)

Mertens doet op die manier nu al beter dan vorig jaar. Toen verloor ze meteen in de eerste ronde van Lin Zhu (WTA-69), toevallig ook Chinese.

Verrast door foutenlast Wang

“Ik was verrast dat Wang zo veel fouten maakte”, reageerde Mertens na afloop. “Het ging vlotter dan verwacht, maar ik kan nog verbeteren.”

In haar tweede ronde wacht Mertens de winnares uit het duel tussen Maria Sakkari (WTA-21) en haar dubbelmaatje Aryna Sabalenka (WTA-13).

“Wie het gaat worden, is moeilijk te zeggen. Aryna is in vorm. Of een wedstrijd tegen haar speciaal zou zijn? Nee, wij zijn professioneel. Voor en na de wedstrijd zijn we vriendinnen.”

Niet voor 16u Belgische tijd maakt Kim Clijsters haar langverwachte comeback op de baan. Haar wedstrijd tegen Garbiñe Muguruza (WTA-16) kan je hier live volgen.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS