Home » WTA » Mertens overklast nummer drie van de wereld in Cincinnati

Mertens overklast nummer drie van de wereld in Cincinnati

Mertens overklast nummer drie van de wereld in Cincinnati

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-14) heeft voor een knappe stunt gezorgd op het WTA-toernooi van Cincinnati (Verenigde Staten, $ 2 874 299). Ze klopte het nummer drie van de wereld in twee sets en gaat naar de kwartfinale. 

Tussen de regenbuien door heeft Mertens de grootste zege uit haar carrière behaald. Ze haalde het in de derde ronde in twee sets tegen het nummer drie van de wereld Sloane Stephens (WTA-3). Stephens is regerend US Open-kampioene en haalde de afgelopen maanden de finale van Roland Garros en vorige week nog de finale van Montreal.

Het was de Amerikaanse die al in het eerste spelletje door de opslag van de Belgische ging. Mertens bracht de stand weer in evenwicht in het achtste spelletje en dat luidde het begin in van een hele reeks breaks. Beide speelsters leverden afwisselend hun opslag in en stevenden af op een tiebreak. In een erg spannende tiebreak werkte Mertens maar liefst drie setpunten weg en greep de set in extremis na haar tweede setpunt.

Mertens onder stoom

De Limburgse begon vol vertrouwen aan de tweede manche en won haar opslagspelletjes relatief eenvoudig. Bij een 2-2 stand leek de Belgische helemaal gelanceerd en ze verloor geen enkel game meer. Met een dubbele break op zak mocht Mertens serveren voor de wedstrijd. Het eerste wedstrijdpunt was meteen het goede en ze haalde de zege binnen na 1 uur en 43 minuten met 7-6 (8) en 6-2.

Na afloop van de wedstrijd was Mertens natuurlijk erg tevreden: “Ik denk dat ik een erg goede wedstrijd speelde, ik maakte niet te veel fouten. Ze geeft je niet veel punten cadeau, dus je moet ze allemaal zelf opbouwen. Het voelt fantastisch om ze te kunnen spelen tegen een speelster als Sloane die al een Grand Slam won. Dat geeft je vertrouwen.”

In de kwartfinale komt ze uit tegen Petra Kvitova (WTA-6) die in de openingsronde nog knap won van Serena Williams (WTA-27). De twee speelden nog nooit eerder tegen elkaar.

koen

koen

Meer nieuws