Home » Nieuws » Mertens overleeft opnieuw matchpunten en knokt zich naar derde ronde in New York

Mertens overleeft opnieuw matchpunten en knokt zich naar derde ronde in New York

Mertens overleeft opnieuw matchpunten en knokt zich naar derde ronde in New York

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-32) heeft zich geplaatst voor de derde ronde van de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam). Ze was in drie sets te sterk voor Danielle Collins (WTA-34).

Mertens stond in de eerste wedstrijd in het Louis Armstrong Stadium tegenover thuisspeelster Collins, in onderlinge duels stond het bij aanvang 1-3 voor de Amerikaanse. In de eerste set waren beide speelsters aan elkaar gewaagd, Collins had aan een late break voldoende om de eerste set met 3-6 in de wacht te slepen.

Mertens maakte een vroege break ongedaan in set twee en kreeg bij 5-4 twee setpunten. Ze kon het echter niet afmaken en een tiebreak moest de beslissing brengen. Mertens redde twee matchpunten en hing met 7-6 (7) de bordjes gelijk.

(lees verder onder de posts op X)

Mertens ging door op haar elan in de derde set, ze ging twee keer door de opslag van Collins en liep 5-1 uit. De Amerikaanse moest serveren om in de wedstrijd te blijven, maar onze landgenote dwong een eerste matchpunt af. Het was meteen raak: 6-1. De match duurde 2 uur en 45 minuten.

In de volgende ronde wacht een duel met zesde reekshoofd Coco Gauff (WTA-6), die met 6-3 en 6-2 te sterk was voor Mirra Andreeva (WTA-63). “Het wordt een moeilijke wedstrijd, Coco speelt heel goed. Ik zal goed moeten herstellen en alles moeten geven”, vertelde Mertens in het interview na de wedstrijd.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws