Home » Grand Slam » Wimbledon » Mertens overleeft thriller en bereikt achtste finale op Wimbledon

Mertens overleeft thriller en bereikt achtste finale op Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA-21) heeft zich voor de eerste keer in haar loopbaan geplaatst voor de achtste finale op Wimbledon. In een spannende driesetter was ze te sterk voor de Chinese Qiang Wang (WTA-15).

Na een vlotte zege in de tweede ronde stond Mertens nu voor een moeilijke opgave tegen Wang. In de drie vorige duels kon onze landgenote immers nooit winnen tegen de Chinese.

Mertens begon goed en greep snel de eerste set met 6-2. De tweede set ging echter een pak moeizamer en een tiebreak moest de beslissing brengen. Daarin was Wang nipt de betere met 11-9.

In de beslissende derde set toonde onze landgenote haar wilskracht en doorzettingsvermogen. Bij 3-3 ging Mertens door de opslag van Wang en ze liet de voorsprong niet meer los. Na 2 uur en 49 minuten maakte Mertens de partij met 6-4 af. Op haar Facebookpagina reageerde de Limburgse opgetogen: “Wat een strijd! Ik hield van elke seconde van de partij! Naar de vierde ronde! #Wimbledon #Fightingspirit

Mertens bereikt hierdoor voor de eerste keer de achtste finale op Wimbledon. Ze treft in haar volgende partij Barbora Strycova (WTA-54) die vierde reekshoofd Kiki Bertens (WTA-4) uitschakelde.

 

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden