Home » Geen categorie » Mertens pakt dubbel in Portugal

Mertens pakt dubbel in Portugal

Mertens pakt dubbel in Portugal

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-501) heeft op het ITF-toernooi van Ponta Delgada (Portugal, $ 10 000) twee titels gepakt. Ze bekroonde een uitstekende week met zowel de enkel- als dubbeltitel.

Mertens, die aan haar eerste volledige jaar als profspeelster bezig is, is de laatste weken goed op dreef. Ook in Portugal trok ze die lijn door. Als zesde reekshoofd stootte ze door naar de finale, waarin ze het moest opnemen tegen het tweede reekshoofd, de Portugese Barbara Luz (WTA-375). In de eerste set kende de Belgische weinig problemen met de thuisspeelster. Ze ging twee keer door de opslag van Luz en pakte de set met 6-2.

In het begin van de tweede set kende het 18-jarige talent echter een dipje. Ze moest voor het eerst in de wedstrijd haar opslag inleveren en keek al snel tegen een 0-3-achterstand aan. Mertens schakelde daarop nog een tandje hoger en wist de set alsnog te keren. Ze gunde Barbara Luz nog slechts één game alvorens ze kon juichen: 6-1. Voor Elise Mertens is het al haar vijfde ITF-titel, de eerste van 2014.

Zaterdag kon Mertens ook al de beker van het dubbelspel op zak steken. Aan de zijde van de Wit-Russische Sviatlana Pirazhenka versloeg ze in de finale het Tsjechische duo Malikova-Mendesova met sprekend gemak: 6-1, 6-2.

 

 

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws