Home » Geen categorie » Mertens pakt dubbeltitel met Schuurs in Koksijde

Mertens pakt dubbeltitel met Schuurs in Koksijde

Mertens pakt dubbeltitel met Schuurs in Koksijde

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA D-197) heeft samen met de Nederlandse Demi Schuurs (WTA D-76) de dubbeltitel veroverd op de Flanders Ladies Trophy in Koksijde ($ 25 000). In het enkelspel sneuvelden de Belgische meisjes in de kwartfinale.

Elise Mertens (WTA-197) (foto) speelde vrijdag eerst haar enkelwedstrijd tegen Tamara Korpatsch (WTA-369). De Duitse won de eerste set met 6-2 maar onze landgenote knokte zich met 5-7 in set twee terug in de wedstrijd. Uiteindelijk trok Korpatsch toch met 7-5 aan het langste eind in de beslissende set.

Ook Elyne Boeykens (WTA-531) kon zich niet plaatsen voor de halve finale. Ze verloor met 6-4 en 6-3 van zevende reekshoofd Arantxa Rus (WTA-262). In de halve finale volgt een Nederlands duel tegen topreekshoofd Kiki Bertens (WTA-110).

Later op de dag was Mertens wel succesvol aan de zijde van Schuurs in het dubbelspel. In de finale waren ze een maatje te groot voor de Poolse Justyna Jegiolka (WTA D-269) en de Franse Sherazad Reix (WTA D-418). De Belgisch-Nederlandse tandem haalde de titel binnen met 6-3 en 6-2. Voor Mertens is het de tweede dubbeltitel dit jaar, voor Schuurs de vijfde.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws