Home » Geen categorie » Mertens plaatst zich voor hoofdtabel ITF Indian Harbour Beach

Mertens plaatst zich voor hoofdtabel ITF Indian Harbour Beach

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA-503) heeft zich dinsdag geplaatst voor de hoofdtabel van het ITF-toernooi van Indian Harbour Beach (Verenigde Staten, $ 50 000). De Belgische overleefde drie kwalificatierondes.

Mertens kreeg het vooral in haar eerste twee wedstrijden niet cadeau. De Canadese Jillian O’Neill (WTA-485) bleek een taaie klant in kwalificatieronde één, maar de achttienjarige Mertens kon uiteindelijk alsnog in twee sets het laken naar zich toe trekken: 7-6 (4) en 6-3.

Ook in de tweede ronde van de kwalificaties wachtte een moeilijk te ontwrichten Canadese. Tegen derde reekshoofd Francoise Abanda (WTA-259) werd het een heuse thriller: 7-5, 6-7 (4) en 7-6 (9).

De 33-jarige Alexandra Stevenson (WTA-454) uit de Verenigde Staten, geplaatst als zevende reekshoofd, ging in kwalificatieronde drie voor de bijl. De Amerikaanse, in 2002 nog het nummer 18 van de wereld, wist vooral in set twee geen raad met het jeugdige spel van de Belgische: 7-5 en 6-0.

In de eerste ronde op de hoofdtabel, neemt Mertens het woensdag op tegen Heidi El Tabakh (WTA-237). De 27-jarige Canadese met Egyptische roots was rechtstreeks geplaatst.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS