Home » Geen categorie » Mertens redt het niet in Luxemburg, is hard voor de lijnrechter

Mertens redt het niet in Luxemburg, is hard voor de lijnrechter

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA-38) heeft naast de finale gegrepen van het WTA-toernooi in Luxemburg (Luxemburg, $ 250 000). Ze ging na een betwiste eindfase onderuit tegen Monica Puig (WTA-69). 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

De Belgische mistte haar start volledig in de halve finale tegen Puig. Mertens kon niet profiteren van haar opslag en stond vaak onder druk bij haar opslagspelletjes. De achterstand die ze opliep, kon ze niet meer goed maken en de eerste manche ging met 2-6 naar de Puerto-Ricaanse.

De tweede manche was een stuk spannender en Mertens krikte haar niveau op. Bij een 4-4 stand kreeg Mertens een breakpunt en na een stevige rally sloeg Puig de bal uit, maar die werd ingezien door de lijnrechter. De Belgische ging haar verhaal halen bij de stoelscheidsrechter, maar die had het niet goed gezien. Geen hawk-eye in Luxemburg dus het punt ging naar Puig. In de slotfase moest Mertens haar opslag opnieuw inleveren en zo was de wedstrijd voor Puig. Na net geen anderhalf uur wedstrijd stond de 2-6, 5-7 eindstand vast.

“Bedankt lijnrechter”

Achteraf uitte Mertens haar frustratie over het betwiste punt op Twitter. “Bedankt lijnrechter, je was fantastisch vandaag”, klonk het sarcastisch. Bekijk het betwiste punt hieronder.

Luxemburg zag ook een mooi Belgisch momentje. In de wedstrijd tegen Puig kwam Kirsten Flipkens (WTA-75) opdraven als de coach van Mertens.

https://twitter.com/jakedavi5/status/921459267923795969

 

koen

koen

MEER NIEUWS