Elise Mertens (WTA-16) is er niet in geslaagd om door te stoten naar de kwartfinale van Roland Garros. Ze moest haar meerdere erkennen in Simona Halep (WTA-1), die haar titelambities kracht bijzette.

In de eerste wedstrijd op de Court Philippe-Chatrier stond Mertens tegenover nummer één van de wereld Halep. Onze landgenote leek niet onder de indruk van de omstandigheden en won makkelijk haar eerste opslagspelletje. In de derde game sloeg Mertens echter drie dubbele fouten, ze redde enkele breakpunten maar uiteindelijk ging de game toch naar Halep.

Mertens liet geregeld knap tennis zien, maar Halep bleef steeds agressief spelen. De Roemeense ging nogmaals door de opslag van Mertens en mocht bij 5-2 serveren voor de set. Ze liet er geen gras over groeien en na 35 minuten haalde Halep de eerste set met 6-2 binnen.

Simona Halep - © Jimmie48 Tennis Photography

Simona Halep – © Jimmie48 Tennis Photography

In de openingsgame van de tweede set werd Mertens meteen gebroken. Halep bleef sterk serveren en Mertens maakte te veel fouten. Bij 5-0 voor Halep slaagde Mertens er toch in om eens door de opslag van de Roemeense te gaan. Daarna maakte Halep het echter af op de opslag van onze landgenote, met een dubbele fout ging de set met 6-1 naar het nummer één van de wereld.

Mertens kan wel terugblikken op een mooi toernooi met voor het eerst een plek in de tweede week van Roland Garos. Halep mag uitkijken naar een duel tegen Caroline Garcia (WTA-7) of Angelique Kerber (WTA-12).

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.