Home » Geen categorie » Mertens speelt finale in Qatar

Mertens speelt finale in Qatar

Mertens speelt finale in Qatar

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yannick Mertens (ATP-244) heeft zich geplaatst voor de finale van het ITF-toernooi van Qatar, de 1st Qatar ITF Futures 2014 ($ 10 000). In de halve finale versloeg hij de dertigjarige Ti Chen (ATP-285) in twee sets.

Yannick Mertens stond in 2012 even in de top 200 van de wereld, maar verder dan plaats 195 kwam hij niet. In 2014 concentreert hij zich voorlopig vooral op de kleinere Futures-toernooien en dat levert hem geen windeieren op. Een knappe 18 tegen 6 winst-verliesbalans is daar het uitstekende voorbeeld van.

Ook in Qatar doet de 26-jarige Belg het uitstekend. In de halve finale moest hij het als tweede reekshoofd opnemen tegen derde reekshoofd Ti Chen uit Chinees Taipei. Twee ervaren rotten dus, maar toch werd het een wedstrijd beheerst door breaks. Mertens moest Chen maar liefst acht breakkansen geven, waarvan hij slechts de helft kon wegwerken. Toch was het de Belg die de betere statistiek kon voorleggen. Hij kreeg elf breakpunten en benutte er zes. En die zes breaks waren ook voldoende om de wedstrijd binnen te halen: 6-4 en 7-5.

En zo krijgt Qatar zijn gedroomde finale waarbij het tweede reekshoofd het eerste, de Brit Daniel Cox (ATP-233), uitdaagt. In 2008 speelden zij al eens tegen elkaar, en toen trok Mertens met 7-5 en 6-1 aan het langste eind. Mocht hij dat zaterdag in de finale ook doen, dan wordt dat al zijn vijftiende titel, de tweede van 2014.

 

 

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws