Home » Geen categorie » Mertens staat in de halve finale in Cascais

Mertens staat in de halve finale in Cascais

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het F4 futurestoernooi van Cascais (Portugal, $ 15 000) heeft Yannick Mertens (ATP-250) zich geplaatst voor de halve finale. Hij verloor nog geen set gedurende het toernooi. 

Eerste reekshoofd Mertens had in de kwartfinale weinig problemen met thuisspeler en zesde reekshoofd Fred Gil (ATP-433). Setstanden waren 6-3 en 6-2. Voor een plaats in de finale moet de Belg voorbij de Pool Hubert Hurkacz (ATP-359). Het wordt de eerste keer dat beide heren het tegen elkaar opnemen.

Ook in het dubbelspel staat Mertens (ATP D-410) goed te tennissen. Aan de zijde van de Spanjaard David Vega Hernandez (ATP D-234) namen ze het op tegen Jonathan Ho (ATP D-1629) en opnieuw Fred Gil (ATP D-323). Het Belgisch-Spaanse duo won in twee sets: 6-4 en 6-3. In de finale komen ze nu uit tegen het Portugese duo Felipe Cunha Silva (ATP D-394) en Joao Monteiro (ATP D-856).

koen

koen

MEER NIEUWS

David Goffin - © Tani

Goffin redt het niet in Montreal

David Goffin (ATP-61) heeft geen succes geboekt met zijn wildcard op het ATP-toernooi van Montreal (Canada, ATP 1 000). Hij verloor zijn eerste wedstrijd in twee sets.

LEES MEER