Home » WTA » Mertens start WTA Finals met zege

Mertens start WTA Finals met zege

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA D-9) is goed begonnen aan de WTA Finals. Samen met Veronika Kudermetova (WTA D-5) won ze haar eerste partij.

In het Amerikaanse Fort Worth strijden de beste acht dubbelteams voor de titel op de WTA Finals. Mertens begon goed aan het toernooi samen met haar partner Kudermetova.

Mertens en Kudermetova verloren de eerste set met 6-3 tegen het Lets-Oekraïnse duo Jelena Ostapenko (WTA D-16) en Lyudmyla Kichenok (WTA D-10). Mertens en haar partner keerden echter terug met 6-1 en grepen de zege met 10-6 in de beslissende supertiebreak.

Eerst volgen voor Mertens en Kudermetova nog twee groepsmatchen in de groep Pam Shriver. Ze spelen nog tegen het Kazaks-Braziliaanse team Anna Danilina (WTA D-12) en Beatriz Haddad Maia (WTA D-13) en tegen het Canadees-Mexicaanse duo Gabriela Dabrowski (WTA D-6) en Giuliana Olmos (WTA D-7). Als ze nog één match winnen, bereiken ze zeker de halve finale.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

Magali Kempen - © Leo Stolck

Kempen stunt tegen Van Uytvanck in Angers

Magali Kempen (WTA-224) heeft de tweede ronde bereikt op het WTA 125-toernooi van Angers ($ 115 000). In een Belgische wedstrijd ging ze verrassend voorbij derde reekshoofd Alison Van Uytvanck (WTA-55).

LEES MEER