Home » Nieuws » Mertens stoot door in dubbelspel op Wimbledon

Mertens stoot door in dubbelspel op Wimbledon

Mertens stoot door in dubbelspel op Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA D-1) is goed begonnen aan het verdedigen van haar dubbeltitel op Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam). De andere Belgen in het dubbelspel kenden minder succes.

Mertens (WTA D-1) vormt dit jaar een tandem met Shuai Zhang (WTA D-4) uit China. In de eerste ronde speelde het Belgisch-Chinese duo tegen Greet Minnen (WTA D-50) en haar Hongaarse partner Anna Bondar (WTA D-72). Mertens en Zhang trokken met 6-3 en 6-1 aan het langste eind en ontmoeten Viktorija Golubic (WTA D-104) en Camila Osorio (WTA D-291) in de tweede ronde.

Maryna Zanevska (WTA D-162) en Kimberley Zimmermann (WTA D-52) konden hun goed parcours van Roland Garros niet herhalen. Het Belgische duo ging met 3-6 en 6-7 (2) onderuit tegen Elisabetta Cocciaretto (WTA D-1069) en Viktoriya Tomova (NG). Voor Yanina Wickmayer (WTA D-686) zit Wimbledon er ook helemaal op. Samen met Yulia Putintseva (WTA D-756) verloor ze met 7-6(2), 3-6 en 2-6 van derde reekshoofden Gabriela Dabrowski (WTA D-6) en Giuliana Olmos (WTA D-15).

Bij de mannen werd de wedstrijd van Joran Vliegen (ATP D-56) en Jackson Withrow (ATP D-79) onderbroken door de regen. Zij gaan met 6-4, 3-6 en 6-4 aan de leiding tegen de Britten Alastair Gray (ATP D-305) en Ryan Peniston (ATP D-481). Op Wimbledon wordt het dubbelspel bij de mannen naar drie winnende sets gespeeld.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws