Home » Nieuws » Mertens strandt in tweede ronde in Abu Dhabi

Mertens strandt in tweede ronde in Abu Dhabi

Mertens strandt in tweede ronde in Abu Dhabi

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-32) is er niet in geslaagd om de kwartfinale van het WTA-toernooi van Abu Dhabi (VAE, WTA 500) te bereiken. Ze verloor in twee sets.

Mertens moest in de tweede ronde aan de bak tegen haar voormalige dubbelpartner Veronika Kudermetova (WTA-11). Onze landgenote verloor de eerste set met 1-6, maar herpakte zich daarna. In de tweede set bood Mertens meer weerwerk, maar Kudermetova trok met 5-7 het laken naar zich toe. De wedstrijd duurde 1 uur en 34 minuten.

Ysaline Bonaventure (WTA-96) strandde in de kwalificaties, maar werd opgevist als lucky loser. De Tsjechische Karolina Pliskova (WTA-20) was met 6-1 en 6-3 een maatje te groot in de eerste ronde.

Dubbelspel

Mertens (WTA D-6) vormt deze week een duo met de Zwitserse Belinda Bencic (WTA D-109). In de eerste ronde waren ze met 6-1 en 6-1 te sterk voor Alicja Rosolska (WTA D-33) en Erin Routliffe (WTA D-31). Shuko Aoyama (WTA D-22) en Hao-Ching Chan (WTA D-30) zijn hun tegenstandsters in de kwartfinale.

Kirsten Flipkens (WTA D-35) plaatste zich eerder met Laura Siegemund (WTA D-23) voor de kwartfinale. Zij nemen het in de volgende ronde op tegen Luisa Stefani (WTA D-36) en Shuai Zhang (WTA D-26).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws