Home » Geen categorie » Mertens strijdt voor tweede titel van 2016

Mertens strijdt voor tweede titel van 2016

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Topreekshoofd Yannick Mertens (ATP-229) heeft zich geplaatst voor de finale van het Futurestoernooi van Heraklion ($ 10 000). In de finale moet hij aan de bak tegen het vijfde reekshoofd.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Eerste reekshoofd Mertens liet in heel het toernooi nog geen enkele set liggen. In de halve finale hoopte hij deze reeks verder te zetten tegen de 27-jarige Slovaak Patrik Fabian (ATP-590). Het was hun eerste duel.

Mertens had het niet gemakkelijk tegen Fabian. In de eerste set viel er geen breakpunt en bracht de tiebreak een beslissing. Daarin haalde de meer ervaren Mertens met 7-3. In de tweede set verloor onze landgenoot zijn opslag en kwam hij op een 2-0-achterstand. Hij keerde echter snel terug tot 2-2. Daarna hielden de twee spelers elkaar opnieuw in evenwicht. Bij 6-5 forceerde Mertens echter een beslissende break en triomfeerde hij met 7-6,7-5 na 1 uur en 36 minuten. In de finale volgt een duel met het vijfde reekshoofd, de Brit Lloyd Glasspool (ATP-400). Mertens kan zondag zijn tweede titel van het seizoen behalen, na een eerdere titel in het Franse Lille.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

Sander Gillé en Joran Vliegen - © European Open

Sandoran naar kwartfinale in Halle

Sander Gillé (ATP D-29) en Joran Vliegen (ATP D-28) hebben zich geplaatst voor de kwartfinale op grastoernooi van Halle (Duitsland, ATP 500). Ze gingen voorbij een Australisch duo.

LEES MEER