Home » Geen categorie » Mertens stunt en geeft ex nummer vijf een gigantisch pak slaag

Mertens stunt en geeft ex nummer vijf een gigantisch pak slaag

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA-178) knokte zich afgelopen week via de kwalificaties naar de hoofdtabel van het grastoernooi in Rosmalen. Daar wachtte haar een ontzettend moeilijke opdracht met Eugenie Bouchard (WTA-47).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Twee jaar geleden haalde Bouchard de finale nog van Wimbledon en stond ze vijfde op de wereldranglijst. Daar was op maandag echter weinig van te merken. Bouchard sloeg de ene na de andere fout en Mertens maakt hier lustig gebruik van. Zij speelde solide en had een zeer lage foutenlast. De eerste set eindigde met een stevige 6-2 score in het voordeel van de Belgische.

De tweede set was een herhaling van de eerste set. Bouchard bleef immens veel onnodige fouten slaan en Mertens op haar beurt sloeg bijna geen bal meer mis. Bouchard moest Rosmalen al snel verlaten met zeer zware 6-0 cijfers in de tweede set.

Mertens behaalt hiermee veruit haar knapste overwinning uit haar carrière. In de volgende ronde zal ze het mogelijk opnemen tegen thuisspeelster en Roland Garros-revelatie Kiki Bertens (WTA-27).

koen

koen

MEER NIEUWS