Home » Geen categorie » Mertens stunt en kan dubbel pakken in Portugal

Mertens stunt en kan dubbel pakken in Portugal

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Yannick Mertens (ATP-333) heeft voor een stunt gezorgd op het Futurestoernooi van Oliveira De Azemeis (Portugal, $ 25 000+H). Hij klopte het eerste reekshoofd en staat in de finale van het enkel- en dubbelspel.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Mertens kwam als zesde reekshoofd aan de start van het toernooi. In de kwartfinale was hij met 6-2 en 7-6(2) te sterk voor het Duitse derde reekshoofd Daniel Masur (ATP-301). In de halve finale zorgde onze landgenoot opnieuw voor een stunt door topreekshoofd én thuisspeler Joao Monteiro (ATP-277) met 6-4, 4-6 en 6-4 te verslaan. De partij duurde 2 uur en 21 minuten. In de finale volgt een duel met het Servische vierde reekshoofd Pedja Krstin (ATP-287).

In het dubbelspel staat Mertens (ATP D-475) samen met Niels Desein (ATP D-696) in de finale. De Belgische tandem was met 6-3 en 6-3 te sterk voor het Duitse duo Benjamin Fitzon (NG) en Daniel Masur (ATP D-564). In de finale volgt een duel met thuisspelers Francisco Cabral (ATP D-725) en Nuno Deus (ATP D-425)

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER