Home » Grand Slam » Wimbledon » Mertens stunt in het dubbel op Wimbledon

Mertens stunt in het dubbel op Wimbledon

Mertens stunt in het dubbel op Wimbledon

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA D-72) heeft samen met Demi Schuurs (WTA D-60) voor een stunt gezorgd in het dubbelspel op Wimbledon. Ze versloegen het tiende reekshoofd. 

Het Belgisch-Nederlandse duo moest het opnemen tegen het tiende reekshoofd: Gabriela Dabrowski (WTA D-23) uit Canada en Yifan Xu (WTA D-24) uit China. Die namen zeggen misschien weinig, maar Dabrowski won vorige maand als eerste Canadese een grandslamtoernooi in het dubbel gemengd van Roland Garros. Niet te onderschatten dus.

Van een klasseverschil was wel degelijk sprake tussen de beide teams, maar dan in het voordeel van Mertens en Schuurs. In nog geen uur wedstrijd stonden de duidelijke 6-2, 6-2 cijfers op het scorebord. Ze moesten geen enkel breakpunt toestaan en domineerden hun tegenstanders volledig. Zo staat Mertens net als vorig jaar in de tweede ronde van het dubbel op Wimbledon. In de volgende ronde nemen Mertens en Schuurs het op tegen de winnaars van het duel tussen Maria Sanchez (WTA D-68)-Magda Linette (WTA D-112) en Olga Savchuk (WTA D-42)-Nadiia Kichenok (WTA D-57).

Loved every second ? Playing doubles with @demischuurs tomorrow! #Wimbledon #tennis #all #white

Een bericht gedeeld door Elise Mertens (@mertenselise) op

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
koen

koen

Meer nieuws