Home » Geen categorie » Mertens stunt in Istanboel

Mertens stunt in Istanboel

Mertens stunt in Istanboel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yannick Mertens (ATP-197) heeft een knappe prestatie neergezet op het Challengertoernooi van Istanboel ($ 75 000, hardcourt). Hij veroverde de scalp van derde reekshoofd Radu Albot (ATP-93) en bereikte zo de kwartfinale.

In de eerste ronde in Istanboel ging de 28-jarige Mertens vlot voorbij zijn tegenstander maar in de tweede ronde had hij een moeilijkere tegenstander tegenover zich. Hij moest het opnemen tegen derde reekshoofd Radu Albot (ATP-93) uit Moldavië. In hun enige eerdere duel in 2013 versloeg Mertens Albot op gravel in een driesetter maar deze keer vond de ontmoeting op hardcourt plaats.

Mertens speelde duidelijk met vertrouwen en overklaste zijn Moldavische tegenstander in de eerste set. Hij ging drie keer door de opslag van Albot en snelde naar 6-0. In de tweede set bood derde reekshoofd Albot veel meer weerwerk en een tiebreak moest voor de beslissing zorgen. Daarin was Mertens opnieuw de sterkste met 7-3 en zo stond de 6-0,7-6-eindstand na 1 uur en 24 minuten op het scorebord.

Voor onze landgenoot is de tweede zege in zijn carrière tegen een top 100-speler. In de kwartfinale wacht een duel met zevende reekshoofd Elias Ymer (WTA-132) of de Serviër Ivan Bjelica (ATP-405). Op zijn Twitterpagina reageerde Mertens achteraf op zijn mooie stunt: “Heel tevreden met mijn zege tegen de huidige nummer 93 van de wereld! Kwartfinales op vrijdag”

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws