Home » Grand Slam » Australian Open » Mertens stunt verder en plaatst zich voor achtste finales Australian Open

Mertens stunt verder en plaatst zich voor achtste finales Australian Open

Mertens stunt verder en plaatst zich voor achtste finales Australian Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Het sprookje van Elise Mertens (WTA-37) op de Australian Open blijft duren. De Belgische plaatste zich voor de allereerste keer in haar carrière voor de achtste finales van een grandslamtoernooi.

Vannacht was het de Française Alizé Cornet (WTA-42) die haar meerdere moest erkennen in Mertens.

De Belgische liep in de eerste set meteen tot 4-1 uit, toen Cornet haar ritme begon te vinden en op haar beurt vier spelletjes op rij won. Toch was het Mertens die het best met de verschroeiende omstandigheden (42 graden Celcius) om kon en set één met 7-5 naar zich toetrok.

Ook in de tweede set ging het festijn der breaks lustig verder. Mertens ging meteen door de opslag van Cornet, maar kon haar break niet verzilveren. Het derde spel ging echter opnieuw naar de Belgische waarna Cornet haar geloof in de wedstrijd begon te verliezen. Ze liet zich nog behandelen voor de hitte, maar Mertens rook bloed en haalde ook de tweede set én een allereerste ticket voor een achtste finale op een Grand Slam binnen: 6-4.

Mertens: “In deze omstandigheden tennissen? Nog nooit meegemaakt”

“Het is erg moeilijk om in omstandigheden als deze te moeten tennissen, maar dat geldt voor ons allebei”, liet Mertens na afloop optekenen. “Ik denk dat ik zoiets als dit (hitte van 42 graden Celcius, nvdr.) nog nooit heb meegemaakt.”

“Erg vind ik de hitte echter niet, ik ben blij dat ik het hier mag meemaken, ik hou van Australië. Nadat ik vorig jaar het toernooi van Hobart won, stond ik top 100 en ging het alleen maar in stijgende lijn, dus ik ben erg gelukkig.”

Haalbare kaart in achtste finale

In haar achtste finale trekt Mertens een erg haalbare kaart: de Kroatische Petra Martic. Martic, die in de eerste ronde nog de scalp van Alison Van Uytvanck nam, staat pas 81e op de wereldranglijst.

24 shots

Tot slot willen we je zeker nog deze knappe rally meegeven, eentje van maar liefst 24 shots.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws