Home » Geen categorie » Mertens stunt vijfde reekshoofd uit het toernooi in Bastad

Mertens stunt vijfde reekshoofd uit het toernooi in Bastad

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het WTA-toernooi van Bastad (Zweden, $ 250 000) heeft Elise Mertens (WTA-55) voor een knappe stunt gezorgd. Ze was in drie spannende sets te sterk voor het vijfde reekshoofd. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Mertens moest het vandaag voor het eerst in haar carrière opnemen tegen de Spaanse Carla Suárez Navarro (WTA-30), het vijfde reekshoofd. Na de eerste set knap binnen gehaald te hebben met 6-3, was het verschil in de tweede manche minder groot. In de tiebreak trok Suárez Navarro aan het langste eind (6-7 (2)).

In een spannend slotstuk was het de Belgische die het verschil kon maken. Na een zware wedstrijd van twee uur en 43 minuten stond de 6-3, 6-7 (2) en 7-5 eindstand vast. Mertens neemt het in de kwartfinale op tegen de Servische Aleksandra Krunic (WTA-96). In 2016 speelden beide speelsters twee keer tegen elkaar. Op het gras van ‘s Hertogenbosch was Mertens de sterkste, enkele weken later was Krunic de sterkste in de kwalificaties op Wimbledon.

Bekijk het wedstrijdpunt hier:

 

 

koen

koen

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER