Home » Geen categorie » Mertens totaal verrast over matchfixing geruchten

Mertens totaal verrast over matchfixing geruchten

Mertens totaal verrast over matchfixing geruchten

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yannick Mertens (ATP-229) reageert erg verrast op de berichten rond matchfixing in zijn dubbelwedstrijd in Turijn. De Nederlandse tennisbond (KNLTB) had zijn verloren dubbelpartij met de Nederlander Mark Vervoort (ATP D-141) als verdacht gemarkeerd.

Verloren dubbelpartij

Afgelopen zondag won de 28-jarige Mertens het Futurestoernooi van Heraklion, zijn tweede titel dit jaar en de 21e in zijn carrière. Hij reisde af naar Turijn waar hij dinsdag in drie sets verloor van de Italiaan Filippo Volandri (ATP-205), ex-nummer 25 van de wereld.

Enkele uren na zijn verloren enkelpartij speelde hij dubbel aan de zijde van de Nederlander Mark Vervoort (ATP D-141). Het was de eerste keer dat Mertens en Vervoort samen speelden op het circuit. Ze verloren in twee sets met 3-6 en 4-6 van het Italiaanse duo Edoardo Eremin (ATP D-767) en Lorenzo Sonego (ATP D-519).

Na de wedstrijd doken op sociale media geruchten op over verdachte gokpatronen. Een woordvoerder van de KNLTB verklaarde aan de NOS: “We hebben het Openbaar Ministerie en de Tennis Integrity Unit op de hoogte gebracht van deze zaak. We wachten nu de uitkomst van het onderzoek af”.

Mertens: “Ik ben totaal verrast”

Mertens reageerde intussen op Facebook: “Zoals sommigen onder jullie heb ik het spijtige nieuws omtrent mijn persoon ook moeten vernemen via de pers. Ik ben totaal verrast, heb geen weet van valse praktijken en heb er al zeker niks mee te maken. Ik zal er dan ook alles aan doen om de zaak zo snel mogelijk uit te klaren en mijn naam zuiver te houden.”

Tennis Vlaanderen: “We volgen de zaak van nabij op”

Tennis Vlaanderen reageerde intussen ook op de zaak: “Elke vorm van competitievervalsing wordt door Tennis Vlaanderen van nabij opgevolgd. Het is evident dat dit gebeurt op basis van objectieve, officiële informatie. Wij hebben dit bericht gisteren zelf via de media vernomen. De verschenen berichten zouden zijn gebaseerd op de conclusies van een blogger die enkele goksites m.b.t. de Challenger analyseerde.”

Tennis Vlaanderen heeft onmiddellijk contact opgenomen met de Internationale Tennis Federatie (ITF). Die bevestigt dat de Tennis Integrity Unit (TIU) van ITF/ATP/WTA, een orgaan dat zich specifiek bezighoudt met corruptie en matchfixing binnen tennis, de situatie momenteel onderzoekt. Tennis Vlaanderen contacteerde eveneens Mertens, die resoluut alle betrokkenheid ontkent.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws