Op de Porsche Tennis Grand Prix (Duitsland, WTA Premier) in Stuttgart is Elise Mertens (WTA-18) er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de tweede ronde.

Mertens nam het in haar eerste duel op tegen de Russische Daria Kasatkina (WTA-22). Afgaande op de rankings van beide dames, had dit een spannende strijd moeten worden en deze voorspelling werd waarheid. Kasatkina won haar openingsgame gemakkelijk op love. Onze landgenote had duidelijk wat meer moeite om haar opslagspelletjes te behouden, maar wist toch aan te klampen tot 3-3.

Bij een 4-3 voorsprong brak de Russische door de service van Mertens, maar lang kon ze niet genieten van haar break. Mertens bracht de bordjes weer in evenwicht en een thriller van een tiebreak moest de beslissing brengen. Slechts bij 10-8 kon Kasatkina afstand nemen van Mertens en de eerste set naar zich toe trekken.

In de tweede manche zag het er lange tijd goed uit voor de Limburgse. Na een lang spel ging ze door de opslag van haar Russische tegenstandster en kwam 4-1 voor. Wanneer Mertens bij 5-4 mocht serveren voor de set, begon de machine echter te haperen. Kasatkina ging erop en erover en pakte alsnog de overwinning met 7-5.

In de tweede ronde neemt de Russische het op tegen de winnares van het duel tussen Donna Vekic (WTA-25)  en lucky loser Giulia Gatto-Monticone (WTA-169) die eerder door Greet Minnen (WTA-192) uit de kwalificaties werd gewipt, maar nu een tweede kans krijgt.

Deel:

Over de redacteur

Eindredacteur

Stuur Chloë een mail via Chloe.Lyssens.Danneboom@tennisplaza.be.