Home » ATP » Mertens verdedigt zich kranig, maar moet meerdere erkennen in Granollers

Mertens verdedigt zich kranig, maar moet meerdere erkennen in Granollers

Mertens verdedigt zich kranig, maar moet meerdere erkennen in Granollers

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yannick Mertens (ATP-335) is er niet in geslaagd om de European Open (ATP 250) van 2018 een eerste Belgische overwinning te schenken. In de eerste kwalificatieronde was de Spanjaard Marcel Granollers (ATP-94) een maatje te groot.

Mertens, die via het pre-kwalificatietoernooi een wildcard wist af te dwingen voor de kwalificaties, stond voor een enorm lastige opgave tegen de Granollers. Niet alleen staat de Spanjaard bijna 250 plaatsen hoger gerangschikt, in 2012 stond hij zelfs even in de top 20 van het mannentennis. Ook in onderlinge duels zag het er niet goed uit voor Mertens: in beide voorgaande ontmoetingen ging Granollers namelijk in twee sets met de overwinning lopen.

Mertens startte echter verbeten aan de wedstrijd en ging vlot mee in de rally’s. Tot 2-2 ging het perfect gelijk op, maar toen schakelde Granollers een tandje bij. De Spanjaard wist vaak net die extra slag te produceren waar Mertens geen antwoord meer op had, en wist zo zijn eerste breakpunt af te dwingen en te benutten. Mertens gaf de moed niet op en bleef proberen om de punten goed op te bouwen. Bij 3-4 leverde hem dat zelfs een breakpunt op, maar dat werd weggeserveerd door Granollers. Even later stoomde de Spanjaard op love door naar setwinst: 4-6.

Mertens liet ook na het setverlies zijn hoofd niet hangen. Voor een enthousiast thuispubliek bleef hij de backhand van Granollers viseren, waarvoor hij in het tweede spel beloond werd met een break en een 2-0-voorsprong. Lang bleef die voorsprong echter niet op het bord staan, want vier punten later gaf Mertens de voorsprong met wat slordig tennis gratis terug uit handen: 2-1. In een nagelbijtend vierde game kreeg Mertens opnieuw enkele kansen om een grotere voorsprong te nemen, maar dat lukte hem niet. Granollers kwam helemaal langszij en stoomde door na 2-4. Op karakter wist Mertens zijn volgende twee opslagspelletjes nog wel binnen te rijven, maar bij 4-5 serveerde Granollers op routine uit: 4-6.

Later op zondag kom Zizou Bergs (ATP-399) nog in actie in de kwalificaties van de European Open. Hij is door de uitschakeling van Mertens nog de enige overgebleven Belg in de kwalificaties.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws