Elise Mertens (WTA-36) heeft op de Hopman Cup niet kunnen stunten tegen ex-nummer één Angelique Kerber (WTA-21). Ze leverde een knappe strijd maar moest uiteindelijk in twee tiebreaks het onderspit delven.

Op nieuwjaarsdag begint het Belgische team aan de Hopman Cup. Mertens mocht de spits afbijten tegen de Duitse topper Kerber.

De eerste set leverde meteen toptennis op van beide speelsters. Mertens toonde knappe winners en ging door de opslag van Kerber. De Duitse keerde echter terug en uiteindelijk bracht een tiebreak de beslissing. Daarin haalde Kerber het nipt met 8-6.

Kerber nam de beste start in de tweede set en ging naar een 4-1-voorsprong. Onze landgenote gaf zich echter niet gewonnen en knokte zich terug in de partij. De tweede set werd ook beslist in een tiebreak. In de tweede tiebreak trok Kerber opnieuw het laken naar zich toe. De Duitse haalde het met 7-1 en brengt Duitsland zo op een 1-0-voorsprong in het duel in groep B.

David Goffin (ATP-7) treedt als volgende Belg ten strijde in de Hopman Cup. Hij speelt in een topaffiche tegen Alexander Zverev (ATP-4).

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Wouter op Twitter of stuur een mail naar Wouter.Kesteloot@tennisplaza.be.