Home » WTA » Mertens verliest in Beijing na thriller tegen Yuan

Mertens verliest in Beijing na thriller tegen Yuan

Mertens verliest in Beijing na thriller tegen Yuan

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-29) heeft haar eerste ronde op het toernooi van Beijing (China, WTA 1000) verloren. De Chinese Yue Yuan (WTA-147) was te sterk met 6-3, 1-6 en 4-6. De wedstrijd duurde 2 uur en 40 minuten.

Door het coronavirus konden de toernooien in China enkele jaren niet doorgaan. De laatste editie in Beijing dateert van 2019.

Mertens begon sterk aan de wedstrijd en won de eerste set met 6-3. In set twee kon ze dit niveau echter niet vasthouden en keek ze al snel tegen een 0-4 achterstand aan. Ze verloor de set met 1-6.

Het eerste spelletje van de derde set duurde zeventien minuten en ging naar Yuan. De 25-jarige Chinese, die nog nooit van een top dertig-speelster had gewonnen, had een kans om 0-4 voor te komen, maar de Belgische vocht terug.

Mertens kwam terug tot 3-4 maar Yuan liep weer uit tot 3-5, gesteund door het thuispubliek. Bij 4-5 had Yuan vijf wedstrijdpunten nodig, maar uiteindelijk won ze de wedstrijd. Mertens sloeg over de hele wedstrijd tien dubbele fouten.

In de tweede ronde speelt Yuan tegen ofwel Jasmine Paolini (WTA-37) of tegen vijftiende reekshoofd Beatriz Haddad Maia (WTA-18).

Mertens (WTA D-1) komt wel nog in actie in het dubbelspel samen met Storm Hunter (WTA D-2). Ze zijn vrij in de eerste ronde.

Yanina Wickmayer (WTA-78) slaagde er niet in om een ticket voor de hoofdtabel te bemachtigen, ze moest met 3-6 en 5-7 het hoofd buigen tegen Kateryna Baindl (WTA-88) in de beslissende kwalificatieronde.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws