Home » Nieuws » Mertens verliest slijtageslag in Melbourne

Mertens verliest slijtageslag in Melbourne

Mertens verliest slijtageslag in Melbourne

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Australian Open (Australië, Grand Slam) zit er helemaal op voor de Belgen in het enkelspel. Elise Mertens (WTA-28) ging in drie sets onderuit in de tweede ronde.

Mertens wist zich als enige Belgische te plaatsen voor de tweede ronde in Melbourne. In de Kia Arena moest ze aan de bak tegen Marta Kostyuk (WTA-37) uit Oekraïne. Mertens won hun enige vorige ontmoeting in Indian Wells in 2022.

In de eerste set waren beide speelsters aan elkaar gewaagd. Tot twee keer toe maakte Kostyuk een break van Mertens ongedaan, maar op het eind wist onze landgenote toch met 7-5 het laken naar zich toe te trekken. In de tweede set was de Oekraïense duidelijk de betere: 1-6.

Beide speelsters bleven sterk presteren in de derde set, Mertens liet bij 6-5 een matchpunt liggen. Kostyuk hield het hoofd koel in de supertiebreak en ze forceerde een beslissend kloofje: 6-10. De wedstrijd duurde bijna drie uur.

Mertens (WTA D-2) dubbelt nog samen met Su-Wei Hsieh (WTA D-6) in Melbourne. Ze zijn als tweede geplaatst en nemen het in een Belgisch onderonsje op tegen Greet Minnen (WTA D-45) en Yanina Wickmayer WTA D-76). Die wedstrijd in de eerste ronde staat donderdag op het programma.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws