Home » Geen categorie » Mertens verovert dubbeltitel in Denain, halve finale eindstation in enkelspel

Mertens verovert dubbeltitel in Denain, halve finale eindstation in enkelspel

Mertens verovert dubbeltitel in Denain, halve finale eindstation in enkelspel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA D-194) heeft de dubbeltitel op het Franse ITF-toernooi van Denain ($ 25 000, gravel) gepakt. Samen met de Turkse Ipek Soylu (WTA D-210) klopte ze de eerste reekshoofden in de finale.

De Limburgse Mertens miste vorige week nog nipt de hoofdtabel op het gras van Wimbledon en reisde daarna naar Noord-Frankrijk voor het graveltoernooi van Denain. In Denain speelde de 19-jarige Mertens het dubbeltoernooi aan de zijde van de Turkse leeftijdsgenote Soylu. Het duo was in 2013 al succesvol en triomfeerden toen in het dubbeltoernooi van Istanbul.

Mertens en Soylu raakten snel opnieuw op elkaar ingespeeld. Op weg naar de finale verloren ze slechts elf spelletjes. In de finale waren ze met 7-6 (7-3) en 6-3 te sterk voor de eerste reekshoofden, de Zwitserse Xenia Knoll (WTA D-143) en de Argentijnse Florencia Molinero (WTA D-132). Voor Mertens is het de eerste dubbeltitel van 2015.

In het enkelspel in Denain was Mertens (WTA-217) het derde reekshoofd. In de kwartfinale versloeg ze in drie sets haar dubbelpartner Soylu maar daarna was de halve finale het eindstation voor onze landgenote. De speelster van de Kim Clijsters Academy was niet opgewassen tegen de Franse thuisspeelster Irina Ramialison (WTA-299). Ze verloor met 6-4 en 6-1.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws