Home » Grand Slam » Australian Open » Mertens verovert vierde grandslamtitel in dubbelspel

Mertens verovert vierde grandslamtitel in dubbelspel

Mertens verovert vierde grandslamtitel in dubbelspel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA D-2) en Su-Wei Hsieh (WTA D-6) hebben de dubbeltitel gegrepen op de Australian Open (Grand Slam, Australië). Ze waren in de finale te sterk voor de elfde reekshoofden.

Tweede reekshoofden Mertens en Hsieh stonden in de dubbelfinale van de Australian Open tegenover elfde reekshoofden Lyudmyla Kichenok (WTA D-27) en Jelena Ostapenko (WTA D-29). In de eerste set waren Mertens en haar partner dominant. Ze lieten slechts één spelletje liggen en grepen de set met 6-1.

In de tweede set kwamen Mertens en Hsieh op een 2-0-achterstand waarna ze terugkeerden tot 2-2. Later liepen de tweede reekshoofden uit tot 5-3 maar konden ze de partij niet afmaken. Met een nieuwe break stootten Mertens en Hsieh uiteindelijk wel door naar de zege met 7-5 in de tweede set en haalden zo na 1 uur en 33 minuten de overwinning binnen.

(Lees verder onder de Instagrampost)

Voor Mertens is het haar vierde grandslamtitel in het dubbeltitel. Eerder won ze samen met Aryna Sabalenka (NR) al de US Open in 2019 en de Australian Open in 2021. Met Hsieh veroverde Mertens in 2021 al Wimbledon.

De 38-jarige Hsieh heeft ondertussen al zeven grandslamtitels in het dubbelspel veroverd. Eerder triomfeerde ze twee keer op Roland Garros (2014 en 2023) en vier keer op Wimbledon (2013, 2019, 2021 en 2023). Ze is op 38-jarige leeftijd de tweede oudste speelster die een Grand Slam in het dubbelspel wint. Eerder won Hsieh ook al de Australian Open in het gemengd dubbelspel, samen met de Pool Jan Zielinski (ATP D-17).

Mertens wordt volgende week opnieuw de nummer één op de dubbelranking. Ze was heel blij met haar nieuwe grandslamtitel: “Dit zijn de matchen waarvoor je tennis speelt. Het was een geweldige match. We moesten de hele tijd gefocust blijven. We hebben zoveel plezier samen, op en naast het veld.”

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws